Urechea

Urechea

Inaintand in sus pe diagrama colonului, dincolo de valva ileocecala, ajungem intr-o zona sensibila care este electronic legata cu zona creierului, ce controleaza urechea, sistemul acustic  sau auditoriu. Trebuie inteles faptul ca relatiile dintre zonele colonului si diferite organe si glande (sau parti ale corpului) nu implica neaparat o afectiune drastica, desi ocazional aceasta poate aparea. O asemenea relatie care se poate manifesta intro stare de putrefactie si fermentatie maxima in colon,  poate evolua catre un simplu semnal de alarma.

    De exemplu o ulceratie aparuta in aceasta zona a colonului  provoaca o iritatie ce deranjeaza sistemul auditiv. De multe ori cand iritatia este suficient de deranjanta , stresanta, se consulta un specialist in urechi. Daca nu rezolva problema, aceasta se agraveaza. Insa fiind familiari cu terapia colonului, mai  intai am face o serie de irigari ale colonului. Am descoperit ca rezultatul este disparitia totala a problemelor de urechi, uneori in cateva ore. Asta ne dovedeste ca iritatia urechii era un semnal de a curata casa in interior. Aceste rezultate satisfacatoare si cumulative, ne-au indemnat sa continuam cercetarile tot mai adanc.

    Desigur trebuie mereu sa fim constienti de relatiile diferitelor glande din sistem. Functionarea sistemului auditiv  este sub administrarea hipotalamusului din creierul mijlociu, care la randu-i functioneaza prin glanda pituitara. Evident este necesara o cunoastere vasta a intregii anatomii umane si a intregului sistem  de relatii si functii,  ale diferitelor parti ale corpului, pentru a face un diagnostic satisfacator.

    Putem fi siguri ca nu gresim niciodata, daca vom incepe cu irigarile de colon. Daca organismul de la nastere a fost crescut si hranit corespunzator si atentia a fost acordata eliminarii materiilor fecale, nu ar trebuie sa existe boli sau disconfort fizic. Problema noastra este civilizatia, care este dependenta de  indoctrinari , comert si gandire gresita. Nu putem vedea in interiorul corpului, de aceea uneori razele X sunt un ajutor incomparabil. Nu numai ca determina starea colonului si ce  trebuie corectat, dar si ordinea si importanta.

    Aparatul nostru auditiv este mult mai minunat decat  orice inventie omeneasca. Organul auzului este compus din: urechea externa, vizibila, urechea interna, cunoscuta ca timpanul si urechea interna, numita labirint. Urechea externa este compusa dintr-o expansiune a structurii pielii si din canalul auditiv  extern, prin care circula undele sonore. Urechea mijlocie  compusa din timpanum, tradus din latina ca toba. Aici se gasesc si oasele urechii care sunt foarte sensibile.

    Avem si trompa lui Eustache, ce conecteaza cu faringele, care este o membrana sensibila, situata in spatele nasului, gurii si laringelui si se intinde pana la spatele craniului,  pe partea opusa celei de a  sasea vertebre cervicale.

    Prin membrana timpanului  vibratiile sonore se transmit la cochlea din urechea interna. Aceasta vine de la grecul Kochlos, care inseamna scoica in forma de spirala. Aceasta se aseamana unei cochilii de melc. Tubul interior formeaza un canal spiralat  si este lung de cativa centimetri. Zona centrala si inchisa a canalului capteaza vibratiile joase iar zona exterioara vibratiile inalte.

    Puteti intelege cu siguranta cat de delicata este problema auzului. Nu auzim cu urechile; ele transmit doar sunete la creier,, care le traduce pe intelesul nostru. Orice deranj pe traiect afecteaza calitatea auzului,iar  colonul este foarte implicat. De exemplu, fermentatia si putrefactia pot cauza presiune in sistem, care este simtita in urechea interna, asemenea atunci cand inoti si apa iti intra in canalul urechii. Auzul tau se reduce temporar.

    Sper ca aceasta mica descriere este de ajuns, pentru a va face constienti de  mersul aparatului auditiv . Las la inteligenta dumneavoastra sa percepeti  necesitatea  pastrarii pe cat posibil, a curateniei interioare a corpului pentru a va a servi optim si eficient tot  restul vietii.


Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.