Pieptul - Centrul vital al corpului

Pieptul - Centrul vital al corpului

Traheea, se intinde dinspre laringe la bronhii.Este atasata de parte anterioara a esofagului,fiind flancata de ambele parti de artere, vene si nervi ai gatului, fiind positionat in spatelei glandei timus. Este in relatii stranse cu vasele mari de sange care intra si ies din inima. Traheea este mai mare la barbati decat la femei. La copii este mai mica,fiind mai adanc situata si mobila ca la adulti.

    In gat, traheea este in relatie cu cei doi lobi tiroidieni. Guta poate afecta aparatul respirator datorita constrictiei aparute in urma inflamatiei.

    Traheea este foarte afectata de acumularea de mucus in sinusuri,si de prezenta unei cantitati excesive de flegma si mucus in gat.

    Laringele este parte a sistemului respirator si traheei,fiind cutia vocii. Este organul prin care vorbim,cantam,strigam,si ii multumim Domnului ca ne-a oferit un instrument miraculos, prin care sa ne exprimam vocal.

    Laringele este situat intre trahee si baza limbii. Este constituit dintro serie de cartilagii,asemeni celui tiroidian,epiglotei si alte trei perechi. Sunt captusite de o membrana mucilaginoasa,fiind actionate si miscate de muschii laringelui. Membrana mucilaginoasa formeaza doua pliuri,care constituie benzile vocale,cea de sus fiind falsa,iar cea de jos cea adevarata. Schimbarile tonalitatii vocii sunt date de separarea si aproximarea acestor benzi. Spatiul dintre benzi este numit epiglota.La pasari, corzile vocale se numesc siringe,sau laringele de jos,localizat in zona de ramificare a traheei.

    Laringele se afla intre faringe,deasupra sa,si trahea sub el. Aceasta deschizatura se reduce in timpul inghititurii,prin activarea epiglotei, o clapa de cartilagiu din spatele limbii spre cutia vocii. Laringele este valva din trahee care previne lichidele si solidele sa intre in plamani. Pozitia sa este evidenta la barbati, sub Marul lui Adam sau proeminenta laringeala.

    Cand organismul si mai ales colonul,sunt pline de materie in stare de putrefactie si fermentare,laringele este susceptibil inflamatiei,acuta sau cronica,de la guturai,puroi,sau datorita difteriei,tubeculozei sau sifilisului.Toate aceste conditii au raspuns satisfacator irigarilor de colon.

    Considerati incapacitatea de a putea vorbi! O serie de irigari,din experiente vechi, au facut posibil ca oameni de toate varstele sa-si rezolve multe dereglari. Este bine de tinut minte ca oricand apar afectiuni fizice, sa faceti o serie de clisme;insa preventia este cea mai buna, mai ales cand implica sanatatea.


Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.