Metodologie

Metodologie

 

Obiectivele hidroterapiei colonului sunt: eliminarea rezidurilor fecale, vizibilitatea in interiorul colonului, eliminarea gazelor si eliminarea mucoaselor afectate.

 Metode:

Se executa minimum 3 sedinte de hidroterapie de 45-50 minute.

In prima sedinta se elimina rezidurile din rectosignoid si colonul descendent, in a 2-a sedinta se curata curbura splenica si colonul transversal, iar in cea de-a treia sedinta se curata colonul ascendent, cecum-ul (unde se acumuleaza cele mai multe resturi).

Pregatirea pacientului

Cu 12 ore inainte nu se mananca nimic solid, cu o seara inainte se iau laxative, iar a 2-a zi se iau enzime contra gazelor.

Timpii de actionare

In primele 15 minute (evacuarea si curatarea) se aplica un masaj al colonului in sensul acelor de ceasornic. In urmatoarele 15 minute (timpul depurativ) se continua masajul, iar in ultimele 15 minute (tratamentul stimulativ) se adauga saruri, enzime, ozon.

  • în marea majoritate a cazurilor, pacientul nu are nevoie decât de 4-5 sesiuni de hidroterapie a colonului, fiecare sesiune putând dura între 30 – 50 de minute, cu o perioadă de 2-3 zile între sesiuni;
  • în prima sesiune se elimină reziduurile din rectosigmoid şi colonul descendent;
  • a doua sesiune curăţă curbura splenică şi colonul transversal;
  • în a treia sesiune, curăţarea intestinală este completată prin evacuarea resturilor de la nivelul colonului ascendent şi în special a cecum-ului care prezintă cea mai mare acumulare;
  • apoi sesiunile 4-5 sunt efectuate pentru consolidarea rezultatelor.

Notă:

Chiar dacă secţiunea care trebuia examinată este situată mai jos de tubul digestiv, este sugerat ca întregul proces de hidroterapie a colonului să se desfăşoare complet.


Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.