Glanda pituitara

Glanda pituitara

O privire asupra hartii colonului normal, va va arata forma unui colon sanatos. Din pacate, gasim aceasta forma perfecta doar la nou nascuti, inainte ca mancarea gresita sa aiba sansa sa il influenteze. Aceasta este forma data de creator. Omul avand liber arbitrul, a corupt constant hrana si bautura consumate, rezultand  distorsiuni fantastice ale colonului in timp.  Colonul este afectat peste noapte. De fiecare data cand materia reziduala se acumuleaza in colon, rezultand fermentatie si putrefactie, o dereglare are loc atat in acea zona a colonului cat si in partea anatomica corespunzatoare. Aceste zone  se pot observa pe harta terapiei colonului. 

    Colonul incepe in partea dreapta, deasupra pelvisului.  Primul saculet pe care puteti vedea la baza colonului ascendent, se numeste cecum. In centrul acestuia veti vedea cuvantul pituitar. Asta inseamna ca aceasta glanda si aceasta zona a colonului  sunt intr-o relatie vibratorie.

    Daca in urma radiografiei acest saculet apare in forma de V, poti fi sigur ca paraziti, viermii au colonizat aceasta zona. De obiecei acestia sunt  viermi – tenie. Aceasta afectiune a cecumului  determina o stare de oboseala constanta. Glanda pituitara este compusa din 3 sectiuni:  lobul posterior, cunoscut ca pars nervosa, indica asocierea lui cu sistemul nervos   al corpului;  lobul anterior, cuunoscut si ca pars glandularis;  lobul median constituit dintr-o fasie intre ceilalti doi lobi.

    Cei trei lobi pituitari sunt direct afectati de orice dereglare a cecumului. Lobul posterior avand conexiuni nervoase direct cu creierul, este implicat in orice activitate a corpului, astfel ca orice  neregula din zona cecumului are reprecursiuni  in multe moduri atipice, nebanuite.

    Considerati tempertura corpului pe care lobul pituitar posterior o controleaza in multe feluri. Cand vremea este calda porii pielii se deschid pentru a permite transpiratia, in timp ce la frig, porii se inchid pentru a retine caldura in corp si a preveni evaporarea. Lobul posterior este implicat si in reglarea apei in sistem. Corpul  cuprinde intre 75-80 % apa distilata  esentiala pentru  curgerea fluxului limfatic. Acesta colecteaza impuritatile din corp, care vor fi trecute prin rinichi si in colon. Un tip de dereglare a cecumului poate cauza un exces de lichide in colon, rezultand diareea, iar un alt tip  poate inhiba apa sa ajunga in colon, cauzand o constipatie uscata si dureroasa. Astfel avem o legatura intre lobul pituitar posterior si cecum. Lobul anterior pituitar,  insa, este implicat in functionarea glandelor , generand hormoni pentru organele reproducatoare, glandele suprarenale, tiroida, ficat si pancreas. Este evident cum o dereglare  a zonei cecumului are multe ramificatii.

    Putini oameni realizeaza  cum starea colonului este legata direct de starea de vitalitate si mai ales de stress si nervozitate. Inainte ca aceste dereglari sa atinga un punct periculos, colonul  incearca sa dea semnale de alarma uneori sub  forma crampelor, dar de obicei sub forma constipatiilor, mai mult sau mai putin severe. Cand  limita tolerantei este aproape atinsa problemele sunt  declansate de evenimente  cum ar fi moartea unei persoane dragi, divorturi, separari, probleme de familie. Ranile personale , pierderea  locului de munca, problemele financiare,  pot fi factori contribuabili. Este imposibil sa mentii o minte clara, si un echilibru mental  si spiritual adecvat , atunci cand nu avem grija de colon mult timp. Relatia dintre glanda pituitara si cecum, si cu diferitele functii ale corpului sunt prea  intim legate pentru a fi trecute cu vederea.

    Am descoperit ca irigarile de colon pot si chiar previn mai multe probleme decat cred oamenii. Nu este de ajuns una sau doua clisme. Trebuie facute atatea cat sunt necesare pentru a curata perfect colonul. Odata ce colonul este bine spalat, trebuie facute cel putin 6 irigari de doua ori pe an, pentru tot restul vietii. Preventia  este mult mai buna decat  vindecarea, mai ales in evitarea senilitatii premature.


Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.