Esofagul

Esofagul

Este un canal muscular, lung de 23 cm de la faringe spre stomac, coboara pe gat, intre trahee si coloana. Trecand prin spatele ramurii drepte bronhice, strapunge diafragma usor pe stanga iar apoi se uneste cu stomacul.  O schimbare graduala are loc in functia esofagului, activitatea musculara voluntara de care suntem constienti, trecand in activitate musculara involuntara in procesul de propulsie de la gura la stomac. Reactia chimica ce pregateste hrana pentru digestie incepe cu mestecarea in gura, unde devine o masa heterogena. Aceasta este saturata cu secretiile glandelor parotide, submaxilare, sublinguale si a glandelor ce secreta mucus din gura, formand saliva.Saliva ajuta la lubrificarea , umezirea si digerarea anumitor substante, pentru a ajuta deglutitia si digestia. 

     Acest proces are loc  in gura, astfel ca esofagul nu face decat sa transporte  bolul alimentar spre stomac.  Atunci cand corpul este afectat  de mucus in zona capului, o parte din acesta va ajunge in esofag, fiind un magnet natural pentru germeni patogeni si bacterii. Evident curatirea este pretul sanatatii, iar irigarile de colon indiferent de starea sistemului sunt o asigurare ca germenii si bacteriile benefice vor avea grija de situatie.

    Traind natural si mancand hrana regeneranta pentru celule si tesuturi, pastrandu-ne mintea  la un nivel inalt de claritate, putem ajuta fiecare organ incluzand esofagul sa lucreze in favoarea noastra pentru o viata sanatoasa si lunga.

 
 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.