Coloana vertebrala si reteaua de distributie

Coloana vertebrala si reteaua de distributie

Coloana este desigur osul spatelui. Lichidul spinal, insa, este cu totul altceva si la  fel de important in sfera sa.     Coloana incepe de la baza craniului si se intinde printr-o serie de vertebre interconectate, cu un os triunghiular numit sacrum ,sfarsindu-se in coccis.  Lichidul cerebrospinal este o substanta cu greutatea, a opta mia parte din echivalentul ei in apa distilata. Este lichidul ce mentine un flux constant intre creier si coloana si fiecare nerv din corp. Ochii sunt plini de acest lichid. Pentru a intelege mai bine influenta si efectele acestui lichid, trebuie studiata bine localizare si distributia sa. Studiati cu atentie iustratia alaturata.

    In craniu, inconjurand creierul, avem osul extern pe care creste parul. Imediat sub acesta este membrana dura mater, ce prezinta o membrana fina numita arahnoida. Aceasta la randul ei formeaza peretele extern al canalului ce imbraca intreg creierul si maduva spinarii. Peretele intern al canalului prezinta aceeasi membrana numita subarachnoida. Aceasta este atasata de o membrana puternic vascularizata de tesut conjunctiv numita pia mater, care invaluie creierul si maduva spinarii, completand canalul in care circula lichidul cerebrospinal. Aceste membrane, de la dura mater spre pia mater permit sangelui si nervilor sa aibe acces liber la lichidul vital.

    Lichidul spinal este constant incarcat cu o energie uriasa,fara de care efectul sau nu ar ajunge la fiecare parte a corpului.Aceasta energie vine direct de la hypotalamus, care administreaza energia intregului corp.

    Nervii principali isi au originea in creier si din glande si organe din craniu. Ei coboara prin gat, in maduva spinarii, de unde sunt distribuiti spre diferite zone prin canalele dintre vertebre. Evident, cand doua vertebre se dezaliniaza apare fenomenul de subluxatie, iar nervii dintre ele sunt ciupiti. Pe langa durere si disconfort, blocheaza sau interfereaza cu functia lichidului spinal asupra restrictionarii activitatii diversilor nervi. Niciun medicament nu poate repara asta, insa chiropracticienii pot rearanja vertebrele, problemele disparand aproape instantaneu.

    Cum mentionam inainte, o cauza serioasa a stresului, tensiunii si oboselii o reprezinta scoaterea amigdalelor. Intr-un mod misterios, acestea sunt in relatie intima cu sistemul nervos si lichidul spinal.

    Lichidul spinal este bogat in microelemente intr-un volum si varietate mai mari decat orice alt organ. Aceste elemente sunt distribuite in corp prin sange si nervi, care sunt colectate in lichidul spinal. Pentru a aprecia importanta si valoarea acestora, doar 10-15 mg se pot extrage din o mie de kg de alfalfa, considerata cea mai puternica sursa de microelemente.

    Fermentatia si putrefactia excesive sunt cel mai mare dusman al lichidului spinal. A cauza ceva care sa dauneze acestui lichid este analog cu producerea senilitatii premature si posibil unei morti dureroase.

    Nu subestimati pentru nici un moment forta prin care sprijin necesitatea de a curata colonul prin irigari. Viata salvata ar putea fi a voastra.

    Ce m-ati intrebat? Fac irigari de colon ? Cu siguranta ca da! De fapt chiar saptamana trecuta am incheiat seria de sase irigari in trei spatamani.


Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.