Argiloterapia

Argiloterapia

 

Argila face mult  bine deoarece odată intrată în organism, ea se îndreaptă acolo unde se află răul. Se spune că se întâmplă asta că a fost înzestrată de Dumnezeu cu inteligentă. . . . Să-i mulțumim lui pentru darul binecuvântat şi să folosim cu încredere acest panaceu. O explicație ştiințifică despre modul cum lucrează argila, încă nu există!

 

 

CALITĂŢI CURATIVE ŞI ACŢIUNE FARMACEUTICĂ

 

Argila are o compoziţie asemanatoare cu aceea a corpului nostru. Conţine minerale, fapt pentru care îi permite să curețe toxinele din sânge.

Acest amestec de silicați şi fragmente de cuarț şi mică este un adevărat miracol pentru sănătate. Se pare că silicatul de aluminiu îi conferă proprietăţile cicatrizante, iar alți produşi de care dispune argila, îi explică proprietațile antitoxice.

Completează necesarul de compuşi anorganici, restabilește echilibrul acido-bazic, reglementează digestia, stimulează activitatea glandelor endocrine şi combate hiperaciditatea.

Cea mai bună, în sensul conținutului de informații şi energii benefice, este cea galbenă, care are cel mai mult conținut de fier, magneziu si calciu, urmată de argila albă. Fie că e folosită intern, fie că ia doar contact exterior cu organismul, ea se localizează în final spre locul afectat, absoarbe ceea ce este nociv, apoi expulzeză, de regulă  pe calea tubului digestiv. Este absolut uluitor cum acest pământ viu şi misterios, dar binecuvantat de Dumnezeu, indiferent că ia contact cu organismul pe cale bucală, anală, vaginală sau dermică se îndreaptă exact către locul în care se afla răul care a afectat organismul.

Așadar, argila:

-are o remarcabila putere de absorbție, dar și putere antitoxică;

-are deosebite proprietăți cicatrizante;

-potențează forțele de apărare ale organismului:

-ajută la echilibrarea radioactivă a corpului;

-reincarcă celulelor organismului cu energie vitală, revigorându-le;

-ajută la normalizarea tensiunii arteriale;

-protejează bolnavii de diabet;

-are efect tonic asupra sistemului nervos, alungă stresul.

Absorbție si adsorbție. Toate tipurile de argilă prezintă aceste particularitați mai mult sau mai puțin evidente. Absorbția se explică prin o imagine sugestivă, a unui burete. Luați un burete foarte bine uscat și puneți-l în apă, va absorbi tot lichidul, mărindu-și volumul. La fel se întâmplă și cu argila. Hidratarea este o însușire naturală a argilei. În funcție de tipul de argilă, observam diferențe fundamentale în procesul de hidratare. Această hidrosolubilitate este particularitatea ce permite o adaptare imediată la mediu, facilitând schimburile de ioni.

            Adsorbția, este o acțiune fizico-chimică; foițele așezate unele peste altele, prezintă spații între straturi, permițând astfel, într-o oarecare măsură, fixarea gazelor sau reținerea bacteriilor. Bivalența ionilor continuți de argilă este foarte complexă, creind afinități și sinergii naturale.

 

RECOMANDĂRI, CRITERII DE ALEGERE

 

Pentru a cumpara argilă de bună calitate, trebuie cunoscute următoarele reguli:

-argila trebuie sa aibă aspect neted și să nu conțină prea multe particule, care să trosnească în dinți;

-uscată trebuie sa aibă o culoare plăcută, deschisă, iar când este umedă, se închide. După transformarea în pastă, aceasta trebuie să fie omogenă și lucioasă: argila de bună calitate este cea verde<ILIT>. Aceasta este prezentată pe piața produselor dietetice și farmaceutice de peste cincizeci de ani. Poate fii utilizată pentru uz extern, sub forme de comprese, este parte integrantă a numeroase suplimente alimentare.

 

Cura cu argilă verde

Perioadele cele mai indicate pentru cură sunt la schimbările de sezon: primăvara și toamna.

Folosirea argilei verzi pentru uz intern. Laptele de argilă, capsule, apa de gură.

Prepararea laptelui de argilă. Ustensile și ingrediente.

- un pahar, o lingură de lemn, apă minerală, argilă verde foarte fină(de uz alimentar). Seara,  de preferință, umpleți un pahar cu apa minerală pe trei sferturi. Adăugați o linguriță rasă de argilă verde,  amestecați  bine și stă toată noaptea la decantat.

Se bea  dimineața.

 

Modul de desfașurare a curei

  1. Dacă suferiți de un tranzit intestinal defectuos, se bea în fiecare dimineață, pe stomacul gol, apa limpede lăsând argila pe fundul paharului. Aruncați apoi argila la coșul de gunoi, într-o pungă, pentru a a evita înfundarea conductelor de evacuare.
  2. Dacă aveți un tranzit intestinal normal, amestecați apa și argila și beți în fiecare zi lapte de argilă agitându-l.

 Se recomandă ca o cură de argilă să dureze 21 de zile; ea reprezintă parcurgerea unui ciclu lunar și poate fi prelungită pe o perioadă de cel puțin 3luni. După 3 săptămani de cură, faceți o pauză de o săptămână, apoi reluați cura pentru alte 3 săptămâni. Și așa mai departe.


Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.