Amigdalele

Amigdalele

V-a spus cineva vreaodata ca amigdalele nu au nici un scop si ca trebuie eliminate in copilarie, pentru a evita neplaceri mai tarziu.? Acestia nu stiu despre ce vorbesc.

    Dictionarul meu medical elucideaza problema spunand, “amigdalele sunt formatiuni mici asemenea migdalelor, situate de o parte si de alta a gatului.  Sunt formate din 10-18 foliculi mici, acoperiti de o membrana mucoasa.””

    Lumea medicala a minimalizat importanta vitala a acestor glande indispensabile. Omului nu i s-a dat nimic nefolositor ca si alte glande, amigdalele isi au rolul in anatomia corpului.

    Unii oameni cred ca rolul cel mai important al amigdalelor este de a colecta germenii, microbii si  bacteriile, prevenind patrunderea in sistem. Asta le spun  cei care nu stiu ca organismul este plin de germeni, sau nu cunosc scopul glandelor. Amigdalita este principala afectiune a tinerilor, deoarece nu reactioneaza la chemarile intestinelor sau nu inteleg importanta unei nutritii sanatoase. Adultii gresesc la fel in detrimentul sanatatii, nestudiind  rolul amigdalelor si efectele eliminarii lor, a fost ca reactia generala sa fie scoaterea lor.

    Cu sigurață exista o corelare endocrina intre amigdale, organele reproducatoare si cecum. Omul nu poate interveni in aceasta relatie fara pericol.

    Un tanar doctor de doar 38 ani spunea ca dupa scoaterea amigdalelor  simte o stare constanta de slabiciune si oboseala chiar si dupa odihna.

    O tanara de 25 de ani, si-a scos o amigdala la 21 ani simtind dupa aceea dereglari pe care nu le mai avusese. O durea spatele , transpira frecvent, palmele ii erau umede, ameteli frecvente, iar la mesele tarzii simtea slabiciune. Era agitată in somn si avea o slabiciune fizica generala. Devenise neingrijita, dezordonata, fara chef de a se mai gospodari singura.

    Un electrician de 28 ani, la 10 ani dupa eliminarea amigdalelor spunea ” trebuie sa ma fi nascut obosit. Familia si prietenii ma ridiculizeaza".

    O examinare a sutelor de operatii de amigdale, releva efecte ca: disparitia sau scaderea dinamismului fizic, sexual si mental.

    In anii 1950 , Anglia a importat din Italia sute de mineri. De ce? Pentru ca 60 % din tinerii englezi aveau amigdalele scoase si nu faceau fata acestei munci. Italia avand  cel mai mic numar de operatii de amigdale din Europa, avea barbati virili si vigurosi. 30 de ani de studii in Italia  au aratat ca mai devreme sau mai tarziu vitalitatea si capacitatile celor operati sunt reduse.

    Oamenii de afaceri care si-au scos amigdalele au devenit mai pasivi, mai relaxati, pierzandu-si interesul social si avand o oboseala de nesuportat.

    Amigdalele au o relatie directa cu organele reproducatoare -  gonade (testicule si ovare). Fratii Calderoli au demonstrat ca barbatii si femeile sub  28 de ani, fara amigdale sunt mai putini feminini si masculini. Eliminarea amigdalelor  poate afecta frecventa si volumul menstruatiei, ceea ce ar panica femeile. O mama s-a panicat  datorita pierderilor excesive de sange a fiicei sale in timpul ciclului menstrual si a unei scurgeri albe aparuta intre cicluri, ca rezultat al unei infectii uterine.

    Cum am accentuat  pierderea sensibilitatii sexuale a tinerelor, ea  urmeaza eliminarii amigdalelor, devenind frigide. Fiind intrebate de ce s-au maritat , ele raspund : ” pentru ca asa face toata lume”.   Asemenea femei isi pierd bucuria de viata si spiritul familiei.

    Tinerele fara amigdale isi pierd inclinatiile sexuale normale si au aversiune pentru maternitate.

    In trecut se credea ca amigdalele sunt organe de aparare. Functia lor se limita la prinderea microbilor ce trec prin nas si gura. Avertismentul  dat de amigdale este datorat conditiilor din colon.

    Pe langa importanta amigdalelor  trebuie data atentie si colonului. Aceasta este responsabilitatea ta. Eliminarea materiei din colon reduce sau elimina automat obstructionarea gatului, cavitatii nazale sau a zonei ce influenteaza amigdalele.

    Studiile arata ca eliminarea amigdalelor aduce repercursiuni mari in viata civila a natiunilor. Conform statisticilor  nu este surprinzator ca o treime din cuplurile din SUA, Europa si Scandinavia nu au copii. Aceasta poate avea de a face si cu totalul operatiilor facute.

    Personal,i n contactul direct cu oamenii, clismele si irigarile nu au dat niciodata gres in eliminarea afectiunilor amigdalelor.


Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.